Μεταμόσχευση μαλλιών FUT (Follicular Unit Transplantation) ή Strip
Αποτελεί τη τεχνική κατά την οποία γίνεται λήψη δερματικού μοσχεύματος από τη δότρια περιοχή.

 

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction)
Πραγματοποιείται με λήψη πολλαπλών μονότριχων ή δίτριχων μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή (ινιακή χώρα).

 

Η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction) αποτελεί την αιχμή του κλάδου, έχοντας ως πλεονέκτημα τη φυσικότητα του αποτελέσματος, ανώδυνα και χωρίς σημάδια. Με τη μέθοδο FUE, κάθε μόσχευμα λαμβάνεται ξεχωριστά, αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία αντιαισθητικών ουλών όπως άλλων μεθόδων. Έτσι σε μία και μόνο συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί η λήψη και η τοποθέτηση μέχρι και 2000 τριχοθυλακίων (grafts) δηλαδή περίπου 6000 τρίχες.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε λίγες ώρες, ανώδυνα, μόνο με τοπική αναισθησία, στον χώρο μας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες σε μία ημέρα. Η μεταμόσχευση τριχών με τη μέθοδο FUE μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ενήλικα, κάθε
φύλλου και ηλικίας, στο τριχωτό της κεφαλής και στα φρύδια, με μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα κάθε εποχή του έτους.

Μετά το πέρας της επέμβασης πραγματοποιείται επανεκτίμηση (follow up) σε διάστημα 10 ημερών, 2 εβδομάδων, 3 μηνών, 5 μηνών και 11 μηνών. Στη NOVAMED μετεγχειρητικά εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα αυτόλογων μεσοθεραπειών (PRP) στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και άλλες πρωτοποριακές παροχές ενδυνάμωσης των τριχών.

Σε μεγάλες περιοχές αραίωσης προτείνεται ο συνδυασμός FUT – FUE, ώστε σε μία συνεδρία να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.