Με την πάροδο της ηλικίας το δέρμα χαλαρώνει, στα πλαίσια της γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού. Η περιοφθαλμική χώρα (άνω και κάτω βλέφαρα) επηρεάζει πάρα πολύ την εικόνα του προσώπου. Η χαλαρότητα και οι σακούλες που εμφανίζονται στα βλέφαρα, συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα γήρανσης του προσώπου.

Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και συγχρόνως του περιβολβικού λίπους που δημιουργεί τις σακούλες. Η επέμβαση γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία στο χώρο του οργανωμένου ιατρείου και δεν χρειάζεται νοσηλεία.

 

Η χρήση του Laser CO2 στην βλεφαροπλαστική αφενός έχει απλοποιήσει πολύ την επέμβαση, αφετέρου παρέχει μεγάλη ασφάλεια λόγω έλλειψης αιμορραγίας (απουσία εκχυμώσεων). Με τη χρήση του Laser CO2 ο χρόνος αποκατάστασης μειώνεται σημαντικά και η μετεγχειρητική πορεία είναι πολύ ήπια και ομαλή. Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται σε 4-5 ημέρες.

Ειδικά στα κάτω βλέφαρα, αν δεν υπάρχει χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, η αφαίρεση του λίπους με το Laser μπορεί να γίνει από τον επιπεφυκότα (από μέσα), χωρίς τομή στο δέρμα εξωτερικά.

 

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και διαρκεί αρκετά χρόνια.