Η λιποπρόσθεση στα γεννητικά όργανα αναφέρεται από την δεκαετία του 90. Τα τελευταία χρόνια αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής η χρήση του λίπους για την αύξηση του μεγέθους των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών.

 

Η επέμβαση είναι απλή και ανώδυνη (τοπική αναισθησία). Το λίπος που προστίθεται στο πέος είναι σταθερό, δεν απορροφάται λόγω της πλούσιας αγγείωσης και της έλλειψης λιπώδους ιστού στην περιοχή.

Η λιποπρόσθεση στο πέος δεν αυξάνει μόνο την διάμετρο αλλά και το μήκος. Το γεγονός ότι πρόκειται για αυτόλογο λίπος γίνεται αποδεκτό με ευκολία και ικανοποίηση, σε αντίθεση με άλλες ουσίες ή προσθέσεις.

Στις γυναίκες έχουμε απορρόφηση της τάξης του 20-30% γiα αυτό μπορεί να χρειαστεί μία συμπληρωματική πρόσθεση λίπους. Η μετεγχειρητική πορεία είναι ήπια και πολλοί ασθενείς είναι ικανοί μετά από 4-5 ημέρες να έχουν σεξουαλική επαφή.

Η λιποπρόσθεση στα γεννητικά όργανα της γυναίκας αφορά τα μεγάλα χείλη του αιδοίου και το εφήβαιο, περιοχές που με την πάροδο της ηλικίας ατροφούν. Στην αγορά σήμερα υπάρχει ειδικό προϊόν υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για την ανάπλαση των γεννητικών οργάνων. Το χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που δεν θέλουν οι ασθενείς να υποβληθούν στη διαδικασία της λιποπρόσθεσης.