Πρωτοεμφανίστηκε στα ινστιτούτα υγείας και αισθητικής στη Γαλλία. Συνίσταται στην υποδόρια χορήγηση CO2. Πρόκειται για ένα αέριο που στον οργανισμό μας παράγεται μαζικά κατά την κυτταρική λειτουργία και αποβάλλεται με την εκπνοή. Η παρουσία του στον υποδόριο χώρο αναγκάζει τον οργανισμό να αυξήσει την αιμάτωση, να δημιουργήσει καινούργια αγγεία, με αποτέλεσμα τελικά να αυξήσει την οξυγόνωση των ιστών.

 

Στη συνέχεια έχουμε την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και αποσυμφόρησης των ιστών. Κυριότερες ενδείξεις της θεραπείας είναι η ανανέωση της επιδερμίδας (ρυτίδες προσώπου, ντεκολτέ), η λιπόλυση, αλλά και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, εφαρμόζεται και σε κλινικές περιπτώσεις, όπως η ψωρίαση, οι ημικρανίες, οι μυικοι πόνοι και η αρθρίτιδα.

Η εφαρμογή διαρκεί λίγα λεπτά, μπορεί να γίνει 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος του προβλήματος. Ο ασθενής, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, μπορεί να αισθανθεί κάποια ενόχληση, λόγω διάτασης των ιστών, η οποία όμως υποχωρεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Θα πρέπει να αποφεύγεται σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, θρομβοφλεβίτιδα, στηθάγχη, μυοκαρδίτιδα, άπνοιες, αλλά και κατά την εγκυμοσύνη.